Ads 468x60px

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2018


Αφήνοντας πίσω μια ακόμη δύσκολη χρονιά, το 2017, η Ελλάδα και οι Έλληνες θέρισαν ό,τι ακριβώς έσπειραν ! Με "πρωθυπουργεύοντα" τον Αλέξη Τσίπρα, που κάποιοι τον λένε κι αριστερό, οδεύουν ολοταχώς για την "ανάπτυξη"! Μάλιστα, ο "λαοπρόβλητος" αυτός πολιτικάντης προέβλεψε ότι το 2018 θα είναι ένα έτος ορόσημο για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία με την χώρα να αφήνει πίσω της τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 !!! Όπως και παλιότερα είχε πει ότι "θα σκίζαμε τα μνημόνια και θα χορεύαμε την Ευρώπη και την Μέρκελ" !!!

Όπως αναφέρεται στον Πίνακα του Κέβητος, έργο που αποδίδεται στον Κέβητα, μαθητή του Πλάτωνος, οι άνθρωποι ένα από τα πρώτα πράγματα, που θα βρουν στον δρόμο για την εξέλιξη τους, είναι η απάτη. Από το ποτήρι της απάτης θα πρέπει να πιούν λίγο !
Στο πρώτο ποτήρι γίνονται ευδιάθετοι, στο δεύτερο ερωτεύονται εύκολα, στο τρίτο γελάνε και χαίρονται !
Από το τέταρτο και μετά, όμως, αρχίζουν τα παρατράγουδα και οι άνθρωποι ξεφεύγουν από....
το μέτρον και διαπράττουν ύβριν !

Επομένως, το λίγο εάν σε διδάξει είναι δημιουργικό !
Εάν, όμως, το πολύ σε μεθύσει τότε θα σε οδηγήσει στην καταστροφή !
Η απάτη περιέχει την άτη, που φέρνει τον όλεθρο και την καταστροφή !

Το δεύτερο πράγμα που θα βρουν οι άνθρωποι στον δρόμο τους είναι οι δόξες, οι επιθυμίες και οι ηδονές. Μάλιστα  χαρακτηρίζονται  σαν εταίρες, που έρχονται για να γοητεύσουν την ψυχή και να την αποπροσανατολίσουν, εάν δεν συνοδεύονται από την ορθή παιδεία.
Η ορθή παιδεία συνεπάγεται την γνώση μαζί με την αρετή, αλλά και θάρρος και αφοβία!
Ούτε θράσος δηλαδή ούτε δειλία με οδηγό την αρετή !

Δυστυχώς, όμως....
στην Ελλάδα του σήμερα βασιλεύει η απάτη, η ύβρις, η αλαζονεία και ο δόλος. Τα λόγια των σοφών μοιάζουν σαν ωραία παραμύθια για άλλους κόσμους. Οι Έλληνες έχουν πιει υπερβολικά από το ποτήρι της απάτης ! Έχουν ανεχθεί τον όλεθρο από το διευθυντήριο, που ισχυρίζεται ότι κυβερνά μέσα από τον έντεχνο δόλο ! Ένα διευθυντήριο πολύ καλά στημένο σαν ορχήστρα. Μόνο που η μουσική δεν αρέσει στον κόσμο. Λένε πως έχουμε δημοκρατία. Αλλά το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ από τον ηθοποιό της εξουσίας Αλέξη και μετά οι Έλληνες πίνοντας ξανά και για πολλοστή φορά από το ποτήρι της απάτης και του φόβου τον ξαναψήφισαν !
Επομένως, οι Έλληνες έχουν το πρόβλημα και όχι ο Αλέξης ή ο κάθε Αλέξης ή Κούλης ή φούφουτος. Όταν δεν αλλάζει η συνταγή δεν πρόκειται να αλλάξει και το έργο!

Εάν δεν κατανοήσουν οι Έλληνες ότι όλα τα κόμματα που κατέστρεψαν την χώρα πρέπει να εξαφανισθούν μαζί με τους πολιτικάντηδες τους, τότε δεν υπάρχει άλλη οδός από την παντοκρατορία του θείου Ιάκωβου Ρότσιλντ και των τραπεζιτών.
Αυτός θα είναι ο διαχρονικός νικητής γιατί εξαγοράζει τους πάντες ! Αυτούς που διψάνε για χρήμα χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας. Πολιτικάντηδες,καθηγητές,νομικούς,δημοσιογράφους,μισθοφόρους πάσης φύσεως,οικονομικούς δολοφόνους και όσους χρειάζονται για τα σχέδια τους.
Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια απαλλαγμένη από τα πολλά ποτήρια της απάτης.

Γι αυτό, λοιπόν, ο Κρόνος με την είσοδό του στον Αιγόκερω σηματοδοτεί την συνειδητοποίηση της ψυχρής πραγματικότητας. Όσοι δεν έχουν κατανοήσει την κατάσταση και είναι υπό την επήρεια της μέθης της απάτης θα έχουν την βοήθεια του Κρόνου για να τους προσγειώσει !

Ο Κρόνος είναι ο μέγας διδάσκαλος της προσγείωσης και της ψυχρής πραγματικότητας .
Η εξουσία θα γίνεται πιο σκληρή, κυνική και άτεγκτη. Θα έχει το στοιχείο του εξαναγκασμού.
Μην ξεχνάμε ότι πλέον ο Κρόνος συνυπάρχει με τον Πλούτωνα στο ζώδιο της εξουσίας, δηλαδή τον Αιγόκερω, και σιγά σιγά θα τον συναντήσει στα επόμενα δύο χρόνια. Η δικτατορία επομένως χτίζεται μεθοδικότατα !
Και μάλιστα με την συναίνεση και την ψήφο των πολιτών! Ας μην ξεχνάμε ότι και ο Χίτλερ από εκλογές προέκυψε. Από ψηφοφόρους που ήπιαν από το ποτήρι της απ-άτης και της γητείας !

Έτσι, λοιπόν, τα παραμύθια του Αλέξη Τσίπρα περί εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια θα αποδειχθούν για ακόμη μια φορά ένας ωραιότατος μύθος και ο Κρόνος θα βοηθήσει τα μέγιστα, όσους δεν έχουν ακόμη ξυπνήσει. Θα πάρουν τα διδάγματα των "μύθων του Αλέξη" στην πράξη.
Η Ελλάδα θα συνεχίσει τις "μεταρρυθμίσεις" ή όπως αλλιώς τις βαφτίσουν γιατί έτσι έχουν εντολή οι εγχώριοι εντολοδόχοι των ξένων. Να ξεπουλήσουν τα πάντα ! Δίνοντας "κοινωνικά μερίσματα" της μιζέριας και της οργής για να συνεχίζουν ακάθεκτοι και να αρπάξουν και άλλα τόσα μετά! Άλλωστε κανείς δεν φροντίζει να τους σταματήσει και μάλιστα οι περισσότεροι " Έλληνες" θέλουν να γίνουν κι αυτοί εντολοδόχοι-αξιωματούχοι για να πλουτίσουν κι αυτοί ! Να συμμετέχουν δηλαδή στο μεγάλο φαγοπότι της εξουσίας !

Η έκλειψη Σελήνης της 31/1 θα έχει το στοιχείο της συναισθηματικής καταπίεσης, της αδιαλλαξίας, της σκληρότητας και του αυταρχισμού. Εμπεριέχει το στοιχείο της βίας και της κακομεταχείρισης, που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή !
Έχει σχέση με την ακίνητη περιουσία, τον ορυκτό πλούτο ή/και εδαφικά ζητήματα.

Ο Άρης σε ημιτετράγωνο με τον Πλούτωνα παράγει αδίστακτη και βίαιη δράση και ο Ερμής σε ημιτετράγωνο με Ποσειδώνα φέρνει ασύστολα ψεύδη και απάτη.
Ο άξονας Άρη/Πλούτωνα ισούται με τον Ποσειδώνα και ο άξονας  Ήλιου/Ουρανού ισούται με τον Πλούτωνα, που στοιχειοθετούν τον "οργασμό της δόλιας δράσης των δημαγωγών και του πολύ βαθέως, μυστικού και ύπουλου παρακράτους " !
Ο άξονας Κρόνου/Πλούτωνα ισούται με τον Άρη δηλώνει δράση με δικτατορικό και αυταρχικό τρόπο.

Σε συνδυασμό με την έκλειψη Ηλίου της 15/2, η οποία έχει τον χαρακτήρα του αγώνα και της εξέγερσης ενάντια σε κάποιες εκβιαστικές πράξεις, με έντονο το στοιχείο της απάτης και της ύπουλης δράσης, καθώς ο Άρης σχηματίζει γωνία ενάμιση τετραγώνου με τον Ουρανό και τετραγώνου με τον Ποσειδώνα.
Πιθανόν να εκδηλωθούν σοβαρές αντιδράσεις στο ζήτημα των πλειστηριασμών ή/και στο λεγόμενο Σκοπιανό ζήτημα.
Δεν αποκλείονται τα βίαια επεισόδια, οι τραυματισμοί και οι προσαγωγές.
Ο άξονας Ερμή/Πλούτωνα ισούται με τους Άρη, Δία και Ουρανό και δηλώνει έναν εκβιασμό με την χρήση πονηριάς και προπαγάνδας. Δράση δηλαδή μαζί με ενορχηστρωμένη πλύση εγκεφάλου των μαζών.

 Η είσοδος του Ουρανού στον Ταύρο από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο σηματοδοτεί ανατροπές, αλλαγές ή/και αναταραχές στα χρηματοοικονομικά, τραπεζικά και νομισματικά.
Πιθανόν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για κάποιο νέο νόμισμα σε διεθνές επίπεδο. Ένα παγκόσμιο νόμισμα.
Η χρονιά ενδείκνυται για μεγάλα κερδοσκοπικά παιχνίδια.Άλλωστε η κρίση είναι σχεδιασμένη και κατασκευασμένη γι αυτόν ακριβώς τον λόγο. Την κερδοσκοπία μέσω της εξαπάτησης, της εξαγοράς και του φόβου ! Οι αγορές τρέφονται από τον τρόμο και την ανησυχία !
Οι τραπεζίτες να είναι καλά και όλοι να σκίζονται για την διάσωση των κερδών τους, ακόμη και θυσιάζοντας την σύνταξη των περήφανων γηρατειών, που πρέπει να πεθαίνουν νωρίτερα γιατί λεφτά δεν υπάρχουν για την διάσωση της υγείας !
Εάν οι πλειστηριασμοί δεν "αποδώσουν τα αναμενόμενα", τότε νομοτελειακά οι τραπεζίτες θα απαιτήσουν τα σπασμένα από όλους, εκτός από τους εαυτούς τους ! Ποιός θα τα πληρώσει?
Μα οι ίδιοι που πληρώνουν πάντα!
Ανακεφαλαιοποίηση ξανά ή/και καταθέσεις είναι στο μενού, διαλέξτε !

Οι εκλείψεις του Ιουλίου, Αυγούστου θα θερμάνουν περισσότερο αυτό το καλοκαίρι.
Ιδιαίτερα, η Ηλιακή έκλειψη της 13/7, στην οποία εμπλέκεται και ο Πλούτωνας αλλά και οι Άρης, Ουρανός έχουν την τιμητική τους.
 Έχει σχέση με γεγονότα που φέρνουν γενική αναστάτωση στους πολίτες και αφορούν ακόμη και πολεμικές ενέργειες, φυσικές καταστροφές ή/και έκτακτα μέτρα.

Ο Άρης σε τετράγωνο με τον Ουρανό φέρνει ένταση και βία.
Η συμμετοχή του Πλούτωνα με αντίθεση στην σύνοδο Ήλιου και Σελήνης σηματοδοτεί την σοβαρότητα των καταστάσεων για την επιβολή δύναμης.
Ο άξονας Άρη/Κρόνου ισούται με τον Πλούτωνα και δηλώνει εχθρότητα, επίμονη ισχυρογνωμοσύνη αλλά και πιθανόν βίαιες πράξεις, που προκαλούν τραυματισμό ή κίνδυνο για την ζωή.
Ο άξονας Άρη/Πλούτωνα εμπλέκεται  με Ήλιο και Ουρανό και ο Άρης/Ουρανός ισούται με Κρόνο και ακολουθούν Ποσειδώνας και Πλούτωνας  επαυξάνοντας κατά πολύ τον παράγοντα της βιαιότητας,της σκληρότητας και της σύγκρουσης.

Όλοι οι ανωτέρω παράγοντες συνεκτιμώμενοι αθροιστικά, χωρίς υπερβολή,μπορούν να συνοψισθούν με την φράση "μυρίζει ΜΠΑΡΟΥΤΙ" !!!



Γενικά, η χρονιά χαρακτηρίζεται από διακυβέρνηση επιτροπείας. Αυτό είναι ξεκάθαρο !
Έχουν φροντίσει γι αυτό όλες οι μνημονιακές "κυβερνήσεις", που παρέδωσαν τα κλειδιά και την κυριαρχία της χώρας στους ξένους βάσει ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου με σκοπό την αρπαγή του πλούτου της χώρας.
Ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο δεν υπογράφονται αυτά που έχουν υπογράψει !
Η λιτότητα και η ασφυξία συνεχίζουν να επιβάλλονται σαν κάτι αναγκαίο για το καλό μας !
Εντονότερο από προηγούμενες χρονιές θα είναι το στοιχείο της ανταρσίας και της αντίδρασης μέσα στην κυβέρνηση ή μέσα σε κόμματα ή από τον κόσμο γενικότερα λόγω της μεγάλης υπέρβασης των ορίων. Έχουμε φθάσει πλέον στα ΜΗ ΠΕΡΑΙΤΈΡΩ.

Η οργανωμένη και επιστημονική ρητορική και προπαγάνδα θα έχουν την τιμητική τους. Είναι τα μεγαλύτερα όπλα παραπλάνησης για τα κορόιδα, που πιστεύουν στα λεγόμενα.
Καλοπληρωμένοι δημοσιογράφοι και πολιτικάντηδες θα προσφέρουν προθύμως τις υπηρεσίες τους.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην δημόσια υγεία. Υπάρχει κίνδυνος για μεταδοτικές ασθένειες ή επιδημία.

Σαν επίλογο και συμπέρασμα θα γράψω κάποια πράγματα συμβολικά αλλά ταυτόχρονα πολύ πρακτικά.
Θα πρέπει να πάρουμε την χώρα και την πατρίδα μας στα χέρια μας !
Γιατί την αφήσαμε στα χέρια λύκων και την ξεπούλησαν εξαπατώντας μας χωρίς καμία ντροπή !
Δεν ήταν ανίκανοι οι "κυβερνήτες" ! Απεναντίας ήταν και είναι ικανότατοι εντολοδόχοι των ξένων, που κανόνισαν και την ασυλία τους για να μην διώκονται !
Ικανότατοι και ταλαντούχοι απατεώνες δηλαδή !

Εμείς τους συντηρούσαμε κι αυτό πρέπει να αλλάξει.
Πρώτα πρέπει να αλλάξει μέσα στον καθένα.
Κανένας σωτήρας δεν θα μας σώσει ! Η ευθύνη είναι δική μας !

Το παράδειγμα μας το δίνει ο Όμηρος με τον Οδυσσέα.
Ο Οδυσσέας σκότωσε τους μνηστήρες και πήρε πίσω τον κόσμο του !
Οι μνηστήρες ήταν οι εξής.
Ο Αντίνοος, που εκφράζει την αντινόηση δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο θολώνει κάποιος την πραγματικότητα για να μην σκεπτόμαστε καθαρά με σκοπό τον έλεγχο.
Ο Ευρύμαχος είναι αυτός που μάχεται με κάθε τρόπο και μέσον. Ο δεινός και αδίστακτος.
Ο Αμφίνομος είναι αυτός που διαστρεβλώνει τους νόμους και την τάξη των πραγμάτων.
Ο Αγέλαος είναι αυτός που άγει τον λαό, ο λαοπλάνος. Είναι αυτός που παρασύρει τον λαό με την βοήθεια του Αντίνοου και τον μετατρέπει σε κατευθυνόμενη αγέλη.
Τους αναγνωρίζει κανείς στην σημερινή εποχή ?

Εύχομαι σε όλους/ες να έχετε μια καλή και δημιουργική χρονιά !

ΕΙΘΕ να ξυπνήσει ο Οδυσσέας μέσα στον κάθε Έλληνα για να πάρει την πατρίδα του πίσω !
ΓΕΝΟΙΤΟ !!!

Γιώργος Βασιλάκος
 

Το email μας


zenvasilakos@gmail.com

gvasil123@yahoo.gr

Χρήσιμα

Καιρός Αττικής